Yayınlanma Tarihi: |31.08.2015 05:34

3 eve daha şehit ateşi düştü

Şırnak Silopi’de bir, Diyarbakır Karapınar’da iki polis şehit oldu. Diyarbakır’da şehit olan Ahmet Gılıç, o sırada telefonda kuzeniyle konuşuyordu.


ŞIRNAK'TAN KARA HABER: 1 ŞEHİT, 4 YARALI

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lıların yola yerleştirdikleri patlayıcıyı polis aracı geçerken infilak ettirmeleri sonucunda polis memuru Yılmaz Dikmen şehit oldu, 4 polis de yaralandı.

Silopi'de dün gece güvenlik güçleriyle çatışmaya gider 3 YDG-H'linin öldürülmesinin ardından bugün de olaylar devam etti. Barbaros Mahallesi'ndeki öğleden sonra çıkan olaylara müdahaleye giden polis zırhlı aracının geçişi sırasında teröristler yola tuzaklanan patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Şiddetli patlamada araçta bulunan polislerden Yılmaz Dikmen şehit olurken, 4 arkadaşı da yaralandı. Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polisler tedaviye alındı.


Bu arada silah ve patlama seslerinin yankılandığı Barbaros ve Karşıyaka mahallelerinden dumanlar yükseldiği görüldü. Halkın evlerine çekildiği, esnafın kepenk kapattığı bu mahallelerden Barbaros Mahallesi'nde bir grup protesto gösterisinde bulundu.


Yaralı arkadaşlarına yardıma giderken şehit oldu 


Şırnak'ın Silopi İlçesi Barbaros Mahallesi'nde PKK'lıların polis aracına saldırısında şehit olan polis Yılmaz Dikmen'in, saldırıdan sonra yaralı arkadaşlarına yardıma giderken PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahla vurulduğu ortaya çıktı.


Zırhlı polis aracına ilk anda yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla infilak ettirilmesiyle gerçekleştirildiği sanılan saldırının, roketatarla yapıldığı belirlendi. Saldırıda araçta bulunan 4 polis memuru yaralandı. Olay üzerine yaralı arkadaşlarına yardıma giden polis memuru 46 yaşındaki Yılmaz Dikmen, PKK'lıların uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu şehit oldu. Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen şehit polis Yılmaz Dikmen için yarın Şırnak'ta tören düzenlenecek, ardından cenaze toprağa verilmek üzere memleketine gönderilecek.


PKK'lıların roketatarlı saldırı düzenlendiği zırhlı araçta yaralanan 4 polis memurunun hastanede tedavilerinin sürdüğü belirtildi.



Valilik: 3 PKK'lı öldürüldü 


Şırnak Valiliği, Silopi İlçesi'nde 1 polisin şehit olduğu 4 polisinde yaralandığı saldırı öncesindeki olaylarla ilgili yaptığı açıklamada 3 PKK'lının öldürüldüğünü, Uludere ve il merkezinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda da silahlar, roketatar ve antitank mayınları ele geçirildiğini açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi: 


"Silopi ilçemizde şüpheli bir araçta bulunan 3 adet Bölücü Terör Örgütü Mensubu ile çatışma sonucu ölü olarak ele geçirilmiş olup, şahısların üzerinde 2 adet hücum yeleği, 3 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait 15 şarjör ile 2 kutu Kalaşnikof mermisi, 5 el bombası, 1 tabanca ve bu tabancaya ait 1şarjör, 1 el telsizi ele geçirilmiştir. Araçta yapılan incelemede, araç üzerinde bulunan bomba düzeneği etkisiz hale getirilmiş olup, araç içerisinde 2 adet uzaktan kumanda düzeneğine sahip tetikleme mekanizması, 2 el bombası, 3 dolu Kalaşnikof şarjörü, 1 hücum yeleği, 1 telsiz ele geçirilmiştir. Çıkan çatışmada 1 polis memuru hafif yaralanmış olup, konu ile çalışmalar devam etmektedir." 


Uludere'de 18 kalaşnikof 


Açıklamada, bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerinin Şırnak-Uludere karayolunda bir araçta arama yaptığı belirterek şöyle denildi:


"29.08.2015 tarihinde saat 0200 sıralarında bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerimiz, Şırnak - Uludere karayolu üzerinde yapılan yol kontrolü ve arama esnasında durdurulan araçta yapılan aramada, aracın muhtelif yerlerine gizlenmiş, 18 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirilmiş olup, konu ile ilgili 2 şahıs gözaltına alınmıştır. 


İl merkezinde 4 anti tank mayını 


Şırnak il merkezinde de PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda da 4 antitank mayını, 5 roketatar başlığı, 5 sevk fişeği (hızlandırıcı), yaklaşık 700 Kalaşnikof mermisi ile 1 av tüfeği ele geçirilirken 4 kişi de gözaltına alındı.


DİYARBAKIR'DAN KAHREDEN HABER!.. 2 POLİS ŞEHİT


Diyarbakır merkez Kayapınar ilçe merkezinde bugün saat 13.30 sıralarında yoldan geçen trafik polis otosuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, trafik polisleri Ahmet Gılıç ve İlker Narin şehit oldu.

DİYARBAKIR'da Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'ne ait araca düzenlenen silahlı saldırıda, trafik polisleri Ahmet Gılıç ve İlker Narin şehit oldu.


Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi'nde bulunan Dicle Kent Bulvarı, Medya Kavşağı bölgesinde trafik kontrolü yapan polis ekiplerine saat 13.30 sıralarında silah saldırı düzenlendi. Saldırının ardından özel hastaneye kaldırılan trafik polisleri Ahmet Gılıç ve İlker Narin şehit oldu.


Saldırganın eşgali tespit edildi


Saldırının ardından olay yerine gelen çok sayıda polis ekipleri, çevrede sıkı güvenlik önlemi aldı. Trafik polisini şehit eden saldırganın bulunması için Diclekent Bulvarı'nda geniş çaplı çalışma başlatıldı. Polise saldırı gerçekleştiren beyaz şapkalı bir kişinin, beyaz renkli bir araçtan inerek, trafik polislerinin bulunduğu araca ateş açtıktan sonra, tekrar araca binerek hızla uzaklaştığı belirtildi. Eşkali belirlenen saldırgan ve onu taşıyan aracın yakalanması amacıyla başlatılan çalışma devam ederken, çevredeki işyerlerine ait güvenlik kameraları da incelemeye alındı.


Saldırıda kullanılan silah ve araç ele geçirildi


Polise saldırı olayına ilişkin Diyarbakır Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı. Saldırıda kullanılan silah ve aracın ele geçirildiği belirtildi. Valiliğin açıklaması şöyle:


"30 Ağustos 2015 Pazar günü saat 13.00 dolaylarında, Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Yeniyol mevkiinde vatandaşlarımızın yol güvenliğini sağlayan trafik polislerine bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Saldırının ardından Peyas Mahallesi'ne kaçan bölücü terör örgütü mensupları mahalle arasında, saldırıyı gerçekleştirdiği araç ve 1 Kaleşnikof marka uzun namlulu silahı bırakarak olay yerinden uzaklaşmıştır Saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."


KUZENİYLE TELEFONDA KONUŞURKEN ŞEHİT OLDU

DİYARBAKIR'ın Kayapınar İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan trafik polisi 38 yaşındaki Ahmet Gılıç'ın İzmir'in Bergama İlçesi'nde baba ocağına ateş düştü. Şehidin olay sırasında teytezinin oğluyla telefonda konuştuğu, açık telefondan kelime-i şehadet getirdiğinin duyulduğu öğrenildi.

Kayapınar İlçesi'ndeki Dicle Kent Bulvarı, Medya Kavşağı bölgesinde, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın şehirde bulunması dolayısıyla trafik denetimi yapan polis ekiplerine bugün saat 13.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 12 yıllık trafik polisi, Ahmet Gılıç, meslektaşı İlker Narin ile şehit oldu. Evli, bir çocuk babası Gılıç'ın şehit olduğu haberi ile memleketi Bergama'nın Karahıdırlı Mahallesi'ndeki annesi Ümmühan Gılıç (72), ablaları Fatma Bozdağ (50), Züleyha Bayındır (42), Hacer Kızıltaş (46), Emine Gılıç (46) , kardeşi Mehmet Ali Gılıç (34), ağabeyi Musa Gılıç (52) ile diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Ümmühan Gılıç, evin girişine asılan Türk Bayrağı'nın kaldırılmasını isteyip, "Bayrakta oğlumu görüyorum. Kaldırın bunu" diyerek, sinir krizi geçirdi. Bunun üzerine bayrak kaldırılıp, sokağın girişine asıldı. 


"Şehadet getirip, şehit olmuş" 


Teyzesinin oğlu İbrahim İşlek (41), Gılıç ile şehit olmasından kısa bir süre önce telefonda konuştuklarını belirtip, "Ahmet, bana telefon etti. Ancak, hasta babamla uğraştığım için telefona cevap veremedim. 5 dakika kadar sonra ben kendisini aradım. Kendisinin iyi olduğunu belirtip, babamın sağlığını sordu. Babamın durumu hakkında bilgi verdim. Neler yaptığını sorduğumda, 'Diyarbakır'da görevdeyim. Buralar biraz daha iyi ama tehlikenin nereden, nasıl geleceği belli değil' dedi. Bu sırada ses kesilip, telefon yere düşer gibi oldu. Bu sırada Ahmet'in kelime-i şehadet getirdiğini duydum. Bu sırada telefon kapandı. Tekrar defalarca telefonu aradım. Ancak, cevap veren olmadı" dedi.


Eşi de Diyarbakır'da görev yapıyor 


Şehidin eşi Akile Gılıç'ın Diyarbakır'daki bir sağlık kuruluşunda bir yıldır çalıştığı, tek çocukları 13 yaşındaki Ece Gılıç'ın ise Bergama'da anneannesinin yanında kaldığı, acı haberi alınca Diyarbakır'a gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.


Babası üniforma ile görünce dayanamayıp ölmüş 


Şehit polisin babası Halil İbrahim Gılıç'ın, 2001 yılında Balıkesir Polis Okulu'na kayıt yaptırdıktan iki ay sonra bayram tatiline gelen oğlunu üniformayla görünce heyecanlanıp, kalp krizinden yaşamını yitirdiği öğrenildi.


Şehit polisin yarın Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gönderilecek cenazesinin, ikindide Bergama Yeni Cami'ye getirileceği buradaki törenin ardından Karahıdırlı Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi. (DHA)


Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]