Yayınlanma Tarihi: |28.08.2015 10:22

Yeni kabineyi bugün Erdoğan'a sunacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün öğleden sonra yeni hükümeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim edeceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu.

Davutoğlu, "Bugün öğleden sonra inşallah Cumhurbaşkanımıza yeni hükümetimizi de takdim edeceğim, bir anlamda erken seçime gidiş startının en somut adımları da atılmış olacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

Hiç buluşmamış olan Balkan Kavimleri ile Ortadoğu Kavimleri bizim üzerimizden buluştu. Bunun adı adalet davasıydı.

Acılar yaşadık, baskılar gördük. Kuran-ı Kerim okunduğu için mahkeme mahkeme süründürenleri gördük. Nice zulüm gördük, AK Parti geçmişin üzerine yükselen aydınlıktır.

"CILIZ BİR BEYİN VE ZAYIF BİR KAS"

Ak Parti'den önce... Pazusu zayıflamış, yani savunma sanayii olmayan, silahlı kuvvetleri dışa muhtaç hale gelmiş haldeydi. Mide, yani ekonomi çökmüştü. Ona bir stratejik hedef gösterecek olan beyin ve beyin faaliyetleri tükenmişti. Cılız bir beyin ve zayıf bir kas, onu besleyemeyen mide. Ama her an bölüneceğiz korkusuyla tekleyen bir kalp.

"UYUYAN DEV UYANDI"

12 yıl önce böyle görünen bir ülkeden, yabancıların hasta adam diye isim taktıkları bir ülkeden, AK Parti pazusu kuvvetli, kendi savunma sanayiine sahip, ekonomiye sahip, stratejik akıl ve en önemlisi de bütün bunları yönetecek özgüvenli bir kalp ortaya çıktı.

Uyuyan dev uyandı. Birileri bundan rahatsız oldu. Adım adım etrafı da toparlamaya başladık. Balkan barışını kurduk.  Hangi güç Sırbistan ile Bosna'yı bir araya getirebilirdi? Biz getirdik.

Bizi savaşla özdeşleştirmeye çalışanlar kara propaganda ile her şeyin üzerini örteceğini sanıyorlar. 2013'den bu yana yaşananlara bakın arkasında neler var? Türkiye'nin yükselişinden sonra fetret devri yaşatmak, hızımızı kesmek. Zannettiler ki Ak Parti kadroları diz çöker. Çökmedik, çökmeyeceğiz. Zihnimiz ak yüreğimiz ak yolumuz berrak.

"4 YILLIK HÜKÜMET GİBİ ÇALIŞACAĞIZ"

7 Haziran seçimlerine kapsamlı cephe ile mücadele ederek  girdik. Seçimlerde yüzde 41 ile halkımızın teveccüh gösterdiği parti olduk. 

3 terörist odak aynı yerden talimat alırcasına Türkiye Cumhuriyetine, kardeşliğimize karşı saldırıya geçtiğinde tereddüt etmedik bize tuzak kuranların tuzaklarını başlarında parçalayacağız dedik. Bu kabine ile sanki 4 yıl Türkiye’yi idare edeceğiz gibi çalışacağız. 1 Kasım’a girerken sanki 4 yıllık hükümet gibi çalışacağız.

"EŞİNİ,DOSTUNU, AKRABASINI..."

Kurucu ilkelerinize geri dönün dedi bizim halkımız. O değerleri yaşatmak hepimizin görevidir. Halka kibirle bakan hiç kimse bu kadro içinde yer alamaz. Bizim kurucu değerlerimizde lüks şatafat yoktur. Hayat standartını siyasete girerek değiştirmiş olanlar bizde yoktur. Tek bir hırka ile dolaşmaya niyet edenlerin bu davada yeri vardır. Eşini, dostunu, akrabasını oralara dolduranların bizim aramızda yeri olmadı olmayacak. Sahip olduğu kamu görevinin üzerinden herhangi bir şekilde rant elde edenlere bu kapı kapalı oldu.Erdemliler hareketi olarak 2001’de hangi değerleri öne çıkardıysak onu savunacağız.

Cumhurbaşkanımız erken seçim kararını alana kadar benim ağzımdan söz çıkmadı. Halk ne demişse doğru demiştir. Biz gereğini yapmaya çalıştık. Ak Parti seçime oynuyordu da hatta terör operasyonlarını seçim için yaptı diyenler arşivlere baksınlar.

"NE İSTİYORSUN MÜBAREK?"

Partilerin tutumlarına bakın. CHP blok dedi.Biz ne bloklar gördük, Yedi düvel bloklar gördük. Daha sonra CHP'nin hatasını fark ettiğine inanıyorum. İstikşafi görüşmeler başladı. Son günlerde Cumhurbaşkanımızın erken seçim kararı ile blok tekrar hortladı.

Bana görev verilmesinden sonra kurulacak kabineye bakan vermeyeceklerini söylediler. Öyle bir dille söylediler ki, barışçı dili terk ettikleri kanaatine kapıldık.

Telefonları kapatırız, bizi aramayın dediler. MHP bu sefer en başından beri belirlediği politikaları değişik söylemlerle sürdürdü. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmak için çabayı sürdürdü. Açık ve net şekilde Türkeş'e saldıranlar onun devlet adamlığı karşında manevi lince maruz bırakanlar Sayın Bahçeli'nin görüşmemizde geri kalan 4 opsiyona, oraya giderken 5 opsiyonumuz var demiştim, 4 opsiyona da birer birer 'hayır' dediğini unutmasınlar.

En başından sizinle koalisyon, seçim hükümeti kurmayız, azınlık hükümetine destek vermeyiz, erken seçime destek vermeyiz. Ne istiyorsun mübarek? Mehmetçik kahramanca mücadele verirken sen Ankara'da hayır hayır hayır diyorsun bizi de HDP ile hükümete zorlayacak prim toplamaya çalışıyorsun. Allah bunu reva görür mü? Açık şekilde söylüyorum bu süreçte meşruiyetten bir milim ayrılmadık.

"KENDİ DAVA ARKADAŞINDAN ŞÜPHE EDERCESİNE MEKTUP GÖNDERİR MİYİM?"

Şimdi niye mektupla gönderdiler teklifleri diye bunu hesaba çekiyorlar? Başka yol bıraktınız mı? Yüz yüze görüşmeye 'hayır ' dediniz. Bazıları postayı da reddetmeye kalktılar. Sarı zarfla davet olur mu? diyorlar. Keşke otursaydık da konuşabilseydik. Başka yol bırakmadılar sarı zarfla da gönül çağrısı ile de olur. Niye 'Ak Parti adaylara sarı zarf gönderilmedi' dediler.

Ak Partili kendisine davet geldiğinde bu millet için deyip onu reddetmez bunu biliyorum. Çağrı mı var, davet mi var...Kendi dava arkadaşından şüphe edercesine mektup gönderir miyim? Bizde hesap olmaz.Kapris, naz olmaz.

"SAYIN TÜRKEŞ'E TEŞEKKÜR ETTİM"

Hayır ve ret politikalarını yürüttü Sayın Bahçeli. Şimdi de Sayın Türkeş'i reddediyorlar, etmeye çalışıyorlar, ihraç talebiyle. Allah aşkına, devletin ve milletin çağrısına 'evet' demiş olan kim olursa olsun, onu kim reddederse etsin, millet reddetmez.

 Ben sayın Türkeş'e teşekkür ettim. Güçlü şahsiyeti ile baskılara direndiği için, devlet ve millet görevi düştüğünde başka hesap yapmadığı için, yol alması gerektiğinde tek başına yürüme cesareti gösterdiği için teşekkür ettim.

"HDP KİMLİK DEĞİŞTİRDİ"

HDP'nin takip ettiği siyaset kibrin, hukuk tanımazlığın örneğidir. 7 Haziran'dan sonra kimlik ve psikoloji değiştirdiler. Teröre yaslanmaktan bahsetmeye başladılar. Biz terör belası ile yeni karşılaşmadık.

Tüm teşkilatlarımıza tekrar ayağa kalmak çağrısında bulunyorum. Gençlik kollarımız seferberlik ilan etmelidir.

(Habertürk)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]