Yayınlanma Tarihi: |29.08.2015 09:18

HDP'li bakanlardan flaş açıklama!

Seçim hükümetinde bakan olan HDP’li vekiller Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan, kırmızı plaka kullanmayacaklarını açıkladı.

Geçici hükümette bakan olarak yer alan iki HDP'li, kırmızı plaka kullanmayacak. Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile AB Bakanı Ali Haydar Konca bakanlık görevleri süresince kırmızı plakalı araç kullanmama kararı aldı. AB Bakanı'na 13, Kalkınma Bakanı'na ise 24 nolu kırmızı plaka tahsis edilmiş durumda.

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in teklifi reddetmesi nedeniyle, HDP, seçim hükümetinde iki bakanla temsil edildi.

Dün Meclis'te Grup Başkanvekili İdris Baluken'le bir araya gelen Doğan ile Ali Haydar Konca, bakanlık sürecinde yapılacak çalışma konusunda bilgi alışverişi yaptı.

Kabineye giren Doğan ve Konca; bakanlık görevleri süresince kırmızı plakalı araç kullanmama kararı aldı. HDP’li bakanlar, görevleri kapsamındaki her türlü çalışmayı sivil plakalı araçlarla yürütecek.

HDP’li Doğan, 1 Kasım seçimleri için seçim bölgesine bakan sıfatıyla değil, milletvekili sıfatıyla gidecek ve çalışma yürütecek. Doğan, bu süre içinde resmi plakalı aracını kullanmayacak. Doğan, bakanlık görevi süresince halkların ortak değerlerini gözeteceğini ve ekonomik konulara dikkat edeceğini söyledi. Doğan, bakanlık görevi süresince, "savaş koşullarının zayıflatılması ve savaşın taraflarının eski pozisyonlara dönmesi" konusunda Bakanlar Kurulu’nda insiyatif alacağını ifade etti. Son günlerde artan şiddet olaylarına ve ölümlere dikkati çeken Doğan, akan kanın acil olarak durdurulması gerektiğini belirterek, "Bu savaşın kazananı olmayacaktır. Savaş devam ederse, halklar ve inançlar arasındaki kadim dostluk zayıflayacaktır" dedi.

Kesinlikle kullanmayacağım

Bakanlık görevine bir makam ve koltuk olarak bakmadığını ifade eden Doğan, "Kırmızı plaka da bizim reddettiğimiz bir husustur. Emniyet anlamında da bizim sıkıntımız olmaz. Biz halk çocuklarıyız. Halkın arasından gelen, halkın çocuklarıyız" diye konuştu. Kırmızı plakayı kesinlikle kullanmayacaklarını belirten Doğan, kendi seçim bölgesindeki seçim çalışmalarını bakan sıfaktı ile değil milletvekili olarak yürüteceğini söyledi. Doğan, "Bakanlık olanaklarının kullanılması kesinlikle doğru değil. Çünkü onlar halkın değerleri.

Halkın değerleri halka verilecek" dedi.

Kırk yemeğine katılacak

Alevi kimliği ile öne çıkan Doğan, 30 Ağustos’ta İstanbul’da Alevi örgütlerin düzenleyeceği Suruç katliamına yönelik verilecek kırk yemeğine katılacağını da söyledi. Doğan, "Suruç katliamının tüm boyutlarıyla gün yüzüne çıkarılması gerekir. Güncel tutulması amacıyla

82 tane derneğimiz 40 yemeği verilecek. Kadıköy şubesi 3 bin kişiye kırk yemeği verecek. Kırk yemeği Alevi inancında, öğretisinde çok önemlidir. Bizim inancımız ve öğretimizi bazı kesimler mezhep düzeyine indiriyor ama biz bir mezhep değil inanç ve öğreti topluluğuyuz; birikimiyiz. Buna böyle yaklaşmak lazım. Mezhep boyutu bizi sınırlar.

5 bin yıllık tarihi süreçten süzülerek gelen bir balız biz. En ufak bir eksiklik bizi zaten yok eder" diye konuştu.

(Namık DURUKAN / Milliyet)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]