Yayınlanma Tarihi: |21.08.2015 13:47

Carina’nın gözünden Madımak beyazperdede

1993’te Madımak’ta katledilenler arasında tek yabancı olan Carina Cuanna’nın gözünden Sivas Katliamı beyazperdeye aktarılıyor.

2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan Madımak Katliamı’nda hayatını kaybeden tek yabancı olan Hollandalı Carina Cuanna’nın hayatı film oluyor. Çekimleri geçen ay başlanan filmde Carina Cuanna’nın tuttuğu günlüklere bağlı kalınarak anlatılan ‘Madımak-Carina’nın Günlüğü’ 25 Eylül’de vizyona girecek. Ulaş Bahadır’ın yazıp yönettiği filmde Carina’yı Alman oyuncu Denise Ankel canlandıracak. Filmde Sivas’ta öldürülen şairler ‘Şair Metin Altıok’ rolünde Altan Erkekli,  ‘Behçet Aysan’ rolünde Mustafa Alabora ve 22 yaşında hayatını kaybeden Alevi ozan’Hasret Gültekin’i ise Umut Kurt oynuyor.

 

‘Benzeri yok’

Filmin senaristi ve yönetmeni Bahadır, “Film, ülkemizin geleceğini tayin edecek olan, aydınlarımızın, ülkeyi emanet etmekle övündüğümüz çocukların gözleri önünde yakılarak öldürülmesine bir sitemdir. Dünyanın pek çok yerinde katliamlar, ölümler yaşandı. Ama Madımak katliamının Yahudi soykırımından sonra dünya üzerinde bir benzeri daha yoktur. Hedeflediğim şey insanların bu filmle vicdanlarını, duygularını, durduğu yeri tekrar sorgulamalarıdır. Bu yüzden filmi Carina’nın gözünden anlatmak istedim. Çünkü Carina, hayatının son 10 gününde bize dair çok net, çok güzel tespitlerde bulunmuş, kısa zaman içinde misafiri olduğu aileye bir evlat, tanıştığı akranlarına iyi bir dost olabilmiştir. ‘Neden?’ sorusunu sordurabilmek umudundayım” dedi.


(Milliyet)

Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]