Yayınlanma Tarihi: |21.04.2015 20:59

Ağırlaştırılmış müebbet için yürüdüler

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi İzmir'de de kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet için yürüdü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadın cinayetlerinde katillere verilen ceza indirimlerinin kaldırılması ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaşması için 11 Nisan Cumartesi 17:00’da İzmir’de Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe öldürülen kadınlardan Pınar Ünlüer’in, Zerrin Canol’un, Nuray Çelik’in, Sedef Berberoğlu’nun ve Eda OKutgen’in aileleri de katıldı.

Yürüyüş boyunca “Kadın katillerine indirim yok” diyen kadınlar, 2 yıl önce meclise verdikleri ceza kanununa ek madde önerisinin kabul edilerek kadın katillerin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını yasalaşmasını istediler. “Meclisin tatile girdi, ama kadın katilleri tatile girmedi” denilen eylemde, Özgecan’ın ardından ayağa kalkan Türkiye toplumunun kadın cinayetlerini durdurmak için mücadelede kararlı olduğunu belirtildi.

Pek çok siyasi parti ve dernek temsilcisinin de yer aldığı yürüyüşte Emekçi Hareket Partili Kadınlar, İlerici Kadınlar İzmir Meclisi, CHP’li Kadınlar, ÖDP’li Kadınlar ve KESK Kadın Meclisi yer aldı. Yürüyüşün ardından öldürülen kadınların aileleri konuşmalar yaptı. Son olarak Melodika kadın müzik grubunun söylediği kadın şarkıları ile eylem sona erdi.

Zerrin Canol’un abisi Bülent Bütünbıçaksız: Davamızda ceza indirimi uygulandı. Adalet yerini bulsun, katiller indirim almasın diye buradayım.

Pınar Ünlüer’in babası Zeki Ünlüer: Bir gecede yasalar değişiyor, kadın cinayetlerine ağırlaştırılmış müebbet için kanunu değiştirmek zor değil.

Sedef Berberoğlu’nun annesi Gülender Kan: Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum; meclise geldiğimizde bize söz verdiğiniz yasayı çıkarın. Ceza kanununu değiştirin.

Nuray Çelik'in annesi Bingül Çelik: Bizim davamızda ceza indirimi uygulandı. Kadın cinayetlerinde ceza indirimlerinin kalkmasını istiyorum.

Platform İzmir temsilcisi Sanem Deniz Kural: 81 ilde kararlı mücadelemizle kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbeti yasalaştıracağız.



Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]