Yayınlanma Tarihi: |06.07.2015 10:19

2050 yılında dünyayı neler bekliyor?

Türkiye’ye getirdiği Maker Hareketi ve son dönemdeki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken düşünce kuruluşu GelecekHane’nin kurucusu Halil Aksu, 24-26 Temmuz’da San Francisco’da düzenlenecek Dünya Fütüristler Kongresi’ne Türkiye’den davet edilen tek fütürist oldu.

GelecekHane’nin trendlerini analiz ettiği ve araştırma raporları hazırladığı; nesnelerin interneti, büyük veri, robotlar, insansız araçlar ve yapay zeka konuları Halil Aksu’nun konuşmasının ana temasını oluşturacak. 2015 Dünya Fütüristler Kongresi ile ilgili ayrıntılı bilgi için www.worldfuture2015.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kurulduğu günden bugüne gelecek trend ve teknolojilerini araştıran ve çok sayıda rapora imza atan düşünce kuruluşu GelecekHane’nin kurucusu ve Baş Fütüristi Halil Aksu, 24-26 Temmuz tarihleri arasında ABD’nin San Francisco şehrinde gerçekleşecek 2015 Dünya Fütüristler Kongresi’ne konuşmacı olarak katılacak. Türkiye’ye getirdiği Maker Hareketi ve son dönemdeki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken GelecekHane’nin kurucusu Halil Aksu, Dünya Fütüristler Kongresi’ne (World Future Society Conference) Türkiye’den davet edilen tek fütürist oldu. 

Halil Aksu, kongrede yapacağı konuşmada GelecekHane’nin en önemli çalışma alanlarından olan nesnelerin interneti, büyük veri, robotlar, insansız araçlar ve yapay zeka konularına değinerek öngördüğü dijital gelecek vizyonunu paylaşacak. Akıllı şehirlerin, akıllı mağazaların, akıllı bankaların, akıllı okulların ve akıllı hastanelerin giderek yaygınlaşacağını düşünen Aksu, konuşmasında 2050 yılına ve ötesine yönelik paylaşımlarıyla katılımcılara ilham verecek ve yeni ufuklar açacak.

Gelecek hakkında araştırma yapan, düşünen ve potansiyel gelecek senaryolarını ortaya koyan kişilerin oluşturduğu ilk birlik olan Dünya Fütüristler Birliği, 1996 yılından bugüne düzenlediği Dünya Fütüristler Kongresi ile tüm dünyadaki başarılı fütüristleri bir araya getiriyor. 2015 Dünya Fütüristler Kongresi’ne bu yıl Türkiye’den davet edilen tek konuşmacı Halil Aksu oldu. 


Son Yazılar

TDNMedya.com

ANASAYFA

SİYASET

EKONOMİ

DÜNYA

SAĞLIK

KÜLTÜR-SANAT

TDNMedya.com Kategori

GÜNDEM

TÜRKİYE

SPOR

MAGAZİN

YAŞAM

TEKNOLOJİ

Künye

İletişim

E-posta:[email protected]

Sosyal Ağ

Haber Bülteni

[email protected]